Možná si teď říkáte, proč se vám svěřujeme s gamblerstvím. Ale nebojte, zdání klame. Ano, sázíme. A sázíme poctivě – bez rizika prodělku. Investice do naší planety totiž vede pouze k zeleným číslům. Spojili jsme se totiž s českou neziskovou organizací Home for Trees a začali se řádně činit. Co objednávka, to nový stromek pro naše Česko. 

Úbytek tolik potřebné zeleně, divoce žijících zvířat a neustále rostoucí urbanizace. To jsou naprosto pádné důvody globálního oteplování. To vše (a ještě mnohem víc) je daň za naší existenci. Jsme si toho plně vědomi. A my naší gastronomií v krabičkách ubližovat nechceme. Ani vám, ani prostředí ve kterém žijeme. Proto jsme se rozhodli tuto naši stopu alespoň částečně pokrývat. Věříme, že stromy a zdravá příroda dokáže naši planetu uzdravit. A to momentálně žalostně potřebuje.

Organizace Home for Trees

Nezisková organizace, jejíž název v překladu znamená "domov pro stromy", zalesňuje Českou republiku už od roku 2019. Početný tým profesionálních lesníků, nadšených organizátorů, důsledných ekologů a dalších srdcařů pilně pomáhá planetě dýchat. Vysázeli už více než 30 000 stromků. A nejen to, oni také následně hlídají jejich zdraví. Cílem není pouze výsadba, na stromy je třeba dávat pozor tak, aby rostly až do nebes. Každý stromek je díky této péči chráněn před zvěří, která mladé stromky ráda okusuje, a dalšími negativními vlivy přírody a je tak doveden až k dospělosti. Žádná koruna ani úsilí tak nepřijdou vniveč. Můžete se o tom i přesvědčit. Klidně na vlastní oči. Každý vysazený strom má svou GPS, podle které ho můžete najít. Transparentnost je něco, na čem nám skutečně záleží. Ve všem.

Organizace Home for Trees pomáhá především soukromníkům. Těm, kteří přišli o své lesy kvůli kůrovci nebo jejich stromy postihly větrné polomy či jiné katastrofy. Jsou jediným českým členem světového sdružení Plant for the Planet a také evropské organizace Pro Silva Bohemica. To je známka jejich čestnosti a za to mnohokrát děkujeme.

Jak stromy slouží planetě?

  • Regulují skleníkové plyny CO2
  • Poskytují úkryt a domov všemožným živočichům
  • Udržují zdravou biodiverzitu
  • Snižují riziko eroze
  • Zmírňují klima
  • Zprostředkovávají koloběh vody
  • Vytváří stín
  • Zachovávají půdní bohatství

Je toho mnoho, s čím nám stromy pomáhají a my o tom mnohdy ani nevíme. Strom byl odjakživa uctíván. Už díky své dlouhověkosti byl našimi předky opečováván. My je nyní kácíme. 

Sázejte společně s Yes Krabičkami

Jezte bezstarostně a zároveň pomáhejte. My totiž necháme vysadit stromy za vás! Budete mít tedy bez práce i to. Při objednávce dvou a více týdenního programu automaticky nakoupíte i určitý počet stromů.

Jak to přesně funguje?

Pořízením jakéhokoliv programu Yes Krabiček společně zasadíme a dovedeme k dospělosti stromy v ČR. Kolik stromů za každou vaši objednávku zasadíme?

2-týdenní program - 1 strom
3-týdenní program - 2 stromy
Měsíční program - 3 stromy
2-měsíční program - 4 stromy
3-měsíční program - 5 stromů

Stromy jsou totiž naší vstupenkou k lepší budoucnosti. K dnešnímu životu neodmyslitelně patří emise. Ať už si to připouštíte nebo ne, emise, tedy nebezpečné skleníkové plyny, vypouští každý z nás. Někdo méně, někdo více. A to je třeba kompenzovat. Věděli jste, že pouhý jeden strom za svůj život trvající v průměru 100 let spotřebuje až okolo 1 tuny CO2? Rostliny tyto plyny pohlcují, filtrují je. Proto to má smysl. Obnovovat lesy, zachovat zeleň ve městech a investovat do planety. A vy můžete pomoci. Do teď jste pomáhali, aniž byste o tom věděli. Za všechny vaše objednávky jsme s organizací Home For Trees v Česku vysázeli již přes 200 stromů! S pomocí Home for Trees to jde jedna báseň. Tak v tom pojďme pokračovat. Společně.