Krabičková dieta vám ušetří spoustu času s vařením během týdne. Víkendy jsou ale na vás. Tam vám jídelníček bohužel nepokryjeme. Rádi vám ale poradíme, co vařit. Je nám totiž naprosto jasné, že vymýšlet víkendové jídlo tak, aby bylo zdravé, chutné a zároveň jste pro jeho přípravu nepotřebovali přespříliš surovin, může být složité. Máme pro vás ale tip na svěží letní oběd pro všechny milovníky lehkých jídel. Hotovo budete mít za chviličku a pochutnáte si maximálně. Tělu hlavně dodáte zdravou a kvalitní energii

Hráškové pyré je skvělou alternativou k bramborové kaši. Té jsme přejedení už pravděpodobně všichni. Z hrášku ale dokážete vykouzlit velmi podobnou konzistenci a chuť vás mile překvapí. Zkuste a uvidíte. 

Co budete potřebovat na 2 porce:

  • Losos čerstvý bez kůže​​​ 500 g
  • Hrášek mražený ​​​200 g
  • Cibule bílá ​​​​40 g
  • Voda ​​​​​200 g
  • Máta čerstvá ​​​​10 g
  • Sůl ​​​​​2 g
  • Pepř​​​​​ 0,5 g
  • Keříková rajčata barevná​​ 100 g
  • Olivový olej​​​​ 20 g
  • Třtinový cukr ​​​​6 g

Postup přípravy:

  1. Cibuli si nakrájejte najemno, orestujte na oleji a zalijte vodou.
  2. Vodu přiveďte k varu, a poté do ní vložte rozmrazený hrášek. Znovu přiveďte k varu a vařte cca 3 minuty.
  3. Nyní přidejte nasekanou mátu a rozmixutje na pyré. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru
  4. Rajčata si nakrájejte na půlky, osolte je a lehce pocukrujte (získají díky tomu barvu).
  5. Na rozpálené pánvi a na pečícím papíru s olejem zprudka rajčata opečte.
  6. Nyní se zaměříme na lososa. Toho osolte, opepřete a opečte z obou stran cca 3 min z každé. Ideální úprava je v tomto případě medium.
  7. A nyní je čas na servírování. Na talíř vložte pyré, pak opečeného lososa a dozdobte rajčátky.
  8. Podávejte ihned, aby se zachovala čerstvost a vůně jídel. Můžete přidat ještě čerstvé bylinky pro větší chuťový zážitek.                                                                                             
    Yes Krabičky - Svěží letní oběd

    Tento svěží letní oběd je plný chutí a výživných látek. Navíc je lehký a jistě ho uvítáte i během horkých dní, kdy nebudete mít na žádné složité jídlo ani pomyšlení. Losos dodá potřebné omega-3 mastné kyseliny, hráškové pyré přináší hromadu vlákniny a pečená rajčata jsou plná antioxidantů a vitamínů. Zdravý životní styl totiž můžete doplňovat i o to, co milujete. Vše zdravé se opravdu nerovná samotnému rýžovému chlebíčku. Naše krabičky jsou tomu důkazem. Disponujeme širokou škálou rozmanitých receptů, díky kterým je stravování od nás tím nejefektivnějším způsobem, jak šetřit čas, plnit si své fitness cíle a ještě si celý proces maximálně vychutnat. Jídla se neopakují, jsou chuťově skvěle vyvážená a dopravu řešit taky nemusíte. Každý den k vám přijede kurýr a krabičky vám předá. Čerstvé a přímo na míru vašim potřebám. Nezní to skvěle? Pokud souhlasíte, vyberte si jeden z našich programů a začněte krabičkovat s námi!

    Rozhodli jste se tento víkendový recept připravit? Dejte nám vědět, jak se vám to povedlo!