RECEPT: Připravte si jemný kakaový avokádový pudink z domácí kešu pasty
Co budete potřebovat?
Na kešu mléko:
- 100 g rýže basmati
- 450 g vody
- 70 g kešu ořechů
- Vanilkový lusk (semínka)
Na pudink:
- 150 g avokáda
- 150 g kešu mléka
- 75 g javorového sirupu
- 15 g raw kakaového prášku
- Vanilkový lusk (semínka)
- 5 g mleté skořice
- Špetka soli
- 20 g vlašských ořechů
- 10 g piniových oříšků (semínka)
- Lístky máty
Jak postupovat?
Nejprve si připravte mléko. Rýži rozvařte ve vodě se semínky z vanilky. Toto poté vložte do mixéru s kešu ořechy a rozmixujte na pastu. Takto vám vznikne kešu pasta. Nechte ji vychladnout a poté se pusťte do přípravy pudinku.
Pudink připravíte úplně jednoduše. Stačí vložit všechny zmíněné ingredience kromě oříšků a máty do mixéru a rozmixovat až do hladké nadýchané konzistence. Vzniklý kakaový pudink poté rozdělte do skleniček.
Oříšky orestujte na sucho na pánvi a společně s mátou jimi avokádový pudink ozdobte. Poté skleničky nechte ještě důkladně vychladit v lednici, aby pudink získal požadovanou hustotu. Servírovat ale můžete různě. Pokud máte po ruce jahody, maliny nebo třeba čerstvé fíky, klidně je navrch přidejte. Tuto zdravou letní záležitost si můžete vychutnat téměř s jakýmkoliv ovocem nebo například s domácí granolou.
Věříme, že vám tento gastronomický tip přijde k chuti. Pokud se ho rozhodnete zkusit, určitě nám napište, jak jste si vyhráli se servírováním a zda vám chutnalo.