Ženy, tohle je přesně pro vás! Chcete se cítit lehce, pohodlně a zároveň dosáhnout svých vysněných křivek? Úspěch těchto milníků začíná právě na talíři a to je ten důvod, proč jsme si pro vás připravili něco naprosto speciálního. Víme, že strava je velmi individuální a každý člověk potřebuje trochu něco jiného. Proto se naše programy snažíme neustále rozšiřovat a zdokonalovat, abychom vám vyšli co nejvíce vstříc. A právě kvůli důkladnější personalizaci jsme se rozhodli vyvinou balíčky přímo pro vás. Pro ženy. Upravili jsme recepty tak, aby byly co nejvíce vhodné pro ženský organismus a také, aby byly přesně podle představ našich zákaznic. Odráželi jsme se i od počtu kalorií a sestavili tak zbrusu nový program - Pro ženy. Vybrat si můžete mezi 1250, 1500 a 1750 kcal, což znamená, že tyto balíčky mohou být jako krabičková dieta vhodné jak pro ženu s pasivnějším životním stylem, tak pro aktivní sportovkyni. Jak se program Pro ženy liší od klasiky? Změny nejsou pouze v názvu. Všechny receptury prošly důkladným přehodnocováním a významnými úpravami, aby výsledný jídelníček byl v co největší harmonii s ženským organismem.

Více zeleniny a ovoce

Čerstvost surovin je u nás na prvním místě ve všech programech. V těchto nových balíčcích se ale můžete těšit na větší množství salátů, ovoce a přílohové zeleniny. Důraz je zde kladen především na rozmanitost, obsah antioxidantů a vitaminu C, jelikož tyto látky přispívají k přirozené tvorbě kolagenu, který u žen není nikdy na škodu. Mysleli jsme opravdu na všechno.

Minimum lepku

Bílá mouka a lepek celkově je velmi špatně stravitelný a mnoho žen se ho obává. Proto jsme ho omezili na nejnižší procento, které bylo v našich receptech možné. Ženy mají obecně pomalejší metabolismus než muži, a tak ho nechceme zbytečně zatěžovat pečivem. Můžeme vám proto garantovat, že se v programech Pro ženy setkáte s lepkem méně často než u ostatních krabičkových diet. 

Rostlinné bílkoviny

Lehká stravitelnost surovin pro nás při přípravě programů Pro ženy byla největším tématem. Do těchto tří nových jídelníčků jsme se rozhodli zařadit více rostlinných a mléčných bílkovin, které ve stravování zastávají v podstatě stejné místo jako ty živočišné získávané z masa pouze s tím rozdílem, že je lidské tělo dokáže lépe a rychleji zpracovat. Nehledě na to, že to je, co se chutí týče, velmi příjemná změna.

Žádné červené maso

V ohledu na ženské trávení a metabolismus je také nutno podotknout, že v programech Pro ženy nenajdete žádné pokrmy s červeným masem. Úplně jsme ho vyřadili. Místo toho můžete očekávat více ryb a mořských plodů, které vaše tělo zanechají lehčí a metabolismus nebude zatížený žádným dlouhým trávením. Ryby navíc obsahují vzácné omega 3 mastné kyseliny důležité pro kognitivní funkce a zrak.

Kolik chodů je v jednotlivých programech? 

Co se týče objemu jídla, zde také záleží na počtu kalorií zvoleného balíčku. Pokud si vyberete program s nejnižším obsahem kalorií, denně se poté můžete těšit na 3-chodové lahodné menu. Postaráno tak budete mít o snídani, oběd i večeři. V dalších dvou balíčcích (1500 a 1750 kalorií) je standardně o jeden chod navíc - svačinka. 

Jídelníček s nejnižším obsahem kalorií je vhodný především pro ty ženy, které mají především sedavé zaměstnání a jejich životní styl je spíše mírný. Balíček s 1500 kaloriemi bychom doporučili ženám s aktivnějším přístupem k životu a ten poslední se 1750 kcal je pro milovnice sportu nebo ty ženy, jejichž práce je spíše dynamičtějšího rázu. Vše je ale velmi individuální.

V případě, že nemáte tušení, jaký balíček vybrat, využijte naši kalkulačku, kam zadáte vaši váhu, výšku, průměrnou každodenní aktivitu a zda byste ráda hmotnost zredukovala, udržela nebo jestli máte v plánu na váze přibírat. Díky těmto informacím vám tento nástroj vypočítá, kolik kalorií byste měla denně přijmout a podle toho si pak můžete vybrat vhodný balíček. Pouze tak udržíte své tělo zdravé a šťastné.