Společně s fitness trenérem Štěpánem Ruszkowskim jsme v březnu 2023 odstartovali tříměsíční výzvu, během které jsme se postarali o proměnu dvou lidí – Natálie a Ladislava. O Naty jsme vám psali již v předchozím článku, v němž jsme celou její úspěšnou proměnu představovali. Jak na tom je náš druhý adept Ladislav? Ten stejně tak po dobu tří měsíců odebíral náš program a pravidelně makal v posilovně se Štěpánem. Láďa se řídil mottem, které jste si mohli přečíst už v názvu tohoto příspěvku. Ne od pondělí, ne od nového roku, ale teď! A možná i díky tomuto zápalu se mu podařilo až neuvěřitelně zhubnout a zlepšit svou životosprávu.

Začátek proměny:

10 kilo dole, zdraví nahoře

Ladislavovi se povedlo zhubnout neuvěřitelných 10 kilogramů. Díky tomu je chodícím důkazem, že to opravdu jde. A to dokonce i s chutí. Ladislav během výzvy nehladověl, ba naopak. Vychutnával si naše pokrmy, které mu kurýr každý den vozil. Jeho program splňoval veškeré individuální požadavky jeho těla, a tak s jídlem dostal skutečně přesně to, co bylo potřeba. Za vše mluví i procento tělesného tuku. To za ty 3 měsíce kleslo o dokonalých 8 %

Celá proměna byla sledována technologií InBody, což je chytrá váha, která o vašem těle prozradí naprosto vše, co nutriční specialisté potřebují vědět. Například i to, kolik váží vaše pravá ruku a kolik tuků v ní máte. Díky tomu tedy s přesností víme, že proměny byly reálné a nebyly založené pouze na odvodnění, jak tomu bývá u většiny drastických diet. 

“Přestala mě bolet záda a můj celkový zdravotní stav se zlepšil. Takže super.”

Stejně jako Natálie, i Ladislav je nadšený ze své proměny, a to především po zdravotní stránce. Po proměně se cítí skvěle a dokonce se nám i svěřil, že ho přestala bolet záda, což je skvělý výsledek. Bolest zad může člověka totiž hodně omezovat, což je z dlouhodobého hlediska opravdu nepříjemné. Možná to sami znáte.

Ladislav zhubnul tuk, avšak svaly rozhodně neztratil. Ty mu spíše přibyly a díky tomu je jeho tělo nyní pevnější a zdravější. 

Finální výsledky:

Svaly posilují tělo a snižují bolesti zad a kloubů

Svalová hmota přispívá ke zdravému držení těla, zároveň obepíná klouby a chrání kosti. Pokud je tedy tělo oslabené a většinu jeho hmoty tvoří tuk, může dojít k problémům pohybového aparátu (bolesti zad a kloubů, ztuhlost apod.). Svaly jsou proto pro zdravý životní styl a radost z pohybu naprosto nepostradatelné. 

Jak byl Ladislav spokojen s Yes Krabičkami?

“Byl jsem spokojen úplně nadmíru. Co se týče výběru jídel, dezertů, sladké, slané, no prostě všehochuť. Super to bylo.” Uvedl Ladislav na závěrečné schůzce, během které jsme si shrnuli celý průběh proměny. Byl také překvapený z rozmanitosti jídel, což u krabičkové diety není mnohdy samozřejmostí. Celý rozhovor k přehrání zde.

Yes Krabičky totiž nejsou klasickou dietou. My vám do jídelníčků rádi zakomponujeme i sladké pokrmy, nenecháme vás hladovět o rýžovém chlebíčku a rozhodně vám nedovezeme dvakrát v týdnu stejné jídlo. Pokrmy opakujeme přibližně jednou za 3 měsíce, a i tak se snažíme je něčím ozvláštnit. Na výběr máte navíc z několika programů, které si můžete upravit dle svých preferencí tak, abyste v jídlech nepotkali něco, co vyloženě nenávidíte nebo nemůžete. Vše se také odvíjí od vašeho výdeje energie a celkového spalování. Víme totiž, že není dobré být dlouhodobě v brutálním kalorickém deficitu

Ladislav díky správné stravě a tréninku na míru dokázal za 3 měsíce zhubnout 10 kilogramů. Tato výzva mu ale dala mnohem více. Osvojil si zdravé stravovací návyky a nadchnul se do pohybu, se kterým už nechce přestat. Cítí se totiž o mnoho lépe, a to i po zdravotní stránce. Tak ani vy nečekejte na pondělí, začněte hned s Yes Krabičkami.