Krabičková dieta. Toto jednoduché řešení napadne drtivou většinu lidí, kteří se rozhodnou žít zdravěji nebo prostě jen nestíhají vařit, nakupovat, uklízet a zase vařit. A ano, je to pravda. S krabičkovou dietou jste na dobré cestě, ať už chcete dostat svůj jídelníček pod kontrolu, či je pro vás zásadní především čas. Jak ale vybrat tu pravou? Kolik kalorií si denně poručit? Nebudete mít i tak hlad? Pojďme se na to podívat. V tomto článku vám poradíme, jak jednoduše vypočítat, kolik kalorií by měl obsahovat váš ideální jídelníček a tím pádem, jaký krabičkový program je pro vás ten pravý. 

Nastavte si svůj cíl

Chcete zhubnout, nabrat svaly nebo udržovat? Tato otázka je pro vás na začátku zcela zásadní. V případě, že si nebudete vědět rady, je dobré se obrátit například na svého lékaře, který profesionálně vyhodnotí, co by pro vás ze zdravotního hlediska bylo nejlepší. Následně už vám pomůže naše online kalorická kalkulačka. Ta vám díky osobním údajům, které do ní zadáte, vyhodnotí váš ideální příjem a dokonce vám i přiřadí vhodný program. A nezabere vám to ani pět minut. Po zadání všech potřebných informací (pohlaví, věk, váha, výška, stupeň aktivity a právě již zmiňovaný cíl) vám výsledek vyhodnotí okamžitě a vy si tak budete moct realizovat objednávku krabičkového jídla ještě tentýž den. 

Příklad:

Ženě ve věku 30 let, výšce 165 cm, váze 65 kg, která má lekce aktivní životní styl (pohybové aktivity zařazuje 1-3 krát týdně) a chce si udržet svou formu, naše kalkulačka vyhodnotí ideální kalorický příjem 1 586 kcal. Program pro tuto ženu bude ideální “Štíhlá a Fit”, což znamená, že by od YES Krabiček na každý den dostala 1500 kcal.

Logicky, pokud by tato žena z příkladu chtěla zhubnout, potřebovala by nastolit kalorický deficit. Byl by jí tedy vybrán program s méně kaloriemi.

Programy

Jelikož moc dobře víme, že každý člověk je jedinečný a má svůj vlastní osobitý životní styl, vytvořili jsme pro vás dohromady sedm programů, které jsou vhodné pro ty, kteří mají sedavé zaměstnání i naopak pro vrcholové sportovce. 

  • Pro štíhlou linii
  • Tato varianta obsahuje 1250 kalorií denně o třech chodech. Je vhodná pro ženy, které touží po redukci tělesné váhy při spíše pasivním životním stylu.

  • Štíhlá a FIT
  • Druhý program se skládá ze snídaně, svačiny, obědu a večeře a obsahuje 1500 kalorií. Štíhlá a FIT je program hodící se především pro aktivnější ženy nebo pro ty, kteří chtějí svou tělesnou hmotu udržet tam, kde momentálně je. 

  • Žij aktivně
  • Tento program je alfou a omegou v hubnutí u mužů a udržování tělesné hmotnosti u vysoce aktivních žen. Získáte s ním 1750 kalorií a 5 porcí. 

  • Balanc a sport
  • 5 výborných chodů. 2000 kalorií. Ideální program pro muže s mírnou nebo občasnou fyzickou zátěží pro dlouhodobé udržení kondice. 

  • Sport a FIT
  • Jak už název napovídá, tento pěti chodový program je vhodný pro milovníky sportu, kteří nepotřebují nabírat, ale chtějí být fit. Sport a FIT obsahuje 2250 kalorií a je jasnou volbou pro všechny muže s dostatkem pravidelného pohybu. 

  • Naber svaly
  • Konečně přicházíme k programu, který je na míru stavěn pro muže, kteří mají se aktivně věnují vrcholovému sportu nebo chtějí nabrat poctivou svalovou hmotu. Program Naber svaly obsahuje 5 chodů 2500 kaloriemi.

  • Profi sport
  • Vrcholoví sportovci nebo lidé s obzvlášť náročným fyzickým vytížením si svůj ideál pravděpodobně najdou v tomto programu. S Profi sport denně získáte 3000 kalorií v pěti chodech.

    To jsou všechny naše programy. Je jich opravdu mnoho, ale nebojte, výběr není tak složitý. Navíc v případě, že si nebudete vědět rady, jsme tu pro vás a moc rádi s vámi vaše možnosti zkonzultujeme. Tak se neváhejte ozvat a otevřte si dveře ke zdravému životnímu stylu ještě dnes.