Řečí koluje mnoho nejen ve světě diet, to všichni dobře víme. Ovšem krabičková dieta je obklopena zrovna několika mýty, které bychom moc rádi zbourali. Nebo spíše potvrdili? Uvidíte sami, v tomto článku uvedeme vše na pravou míru.

Jídla z krabičkové diety jsou z polotovarů a nejsou čerstvá

“Kdo ví, jak a kde to vaří.” Tento názor může pramenit ze zkušenosti s nespolehlivou firmou nebo z nedůvěry ke službě v případě, že to pro vás není úplně obvyklé, svěřit kompletně celé své stravování někomu cizímu. S čímž patrně souhlasíme, v prvních chvílích se to může zdát pošetilé, ale 99% našich klientů rozhodnutí nelituje. A pokud toto tvrzení pochází z negativní zkušenosti, je to ještě o mnoho horší. Podvodníci, kteří z lidí tahají jen peníze, jsou všude a ničí pověst těm poctivým. Tento mýtus však v Yes Krabičkách boříme každý den, když dopoledne vaříme a odpoledne rozvážíme.

“Nechci jíst pořád to samé dokola.”

Není nic horšího než jednotvárné a v intervalech opakující se jídlo. To by nebavilo nikoho a nás také ne. Proto by se to v krabičkových dietách dít nemělo. Minimálně v našich jídelníčcích nic takového neexistuje. Vymýšlení pokrmů jde totiž téměř samo, když vaření milujete, což u nás potvrzuje přes 200 zdravých receptů, které pro naše klienty tvoříme. A nebojte, neusnuli jsme na vavřínech, neustále vyvíjíme nové.

Krabičková dieta s sebou nese poruchy příjmů potravy nebo jojo efekt

Tohle je opravdu velmi závažné téma. Poruchy příjmu potravy se mohou projevit mnoha způsoby. Nejčastěji se však vybaví bulimie či anorexie. Tyto problémy však pramení z psychického rozpoložení daného člověka, proto bychom k tomu krabičkovou dietu spíše nepřiřazovali. Ovšem například záchvatové přejídání nastat může, a to z jednoho prostého důvodu - byl vybrán špatný kalorický program. S největší pravděpodobností příliš nízký a tělo se dožaduje rychlé energie. Je proto důležité se nad těmito kalorickými balíčky zamyslet více do hloubky, s čímž vám moc rádi pomůžeme. Krabičková dieta by měla splňovat pravidelný, a především dostatečný jídelníček, který má lidskému tělu lahodit, a ne ho ničit malým energetickým příjmem. Vybrat správný program je stěžejní pro splnění vašeho nastoleného cíle (zdravě hubnout, nabírat nebo váhu udržovat). A to je náš hlavní cíl. Chceme vám pomáhat.

Co se týče jojo efektu, ten závisí hodně na vaší odhodlanosti a vervě do zdravého životního stylu. V případě, že na krabičkách vydržíte tři měsíce, zhubnete na požadovanou váhu a v tu chvíli na pravidelnost a řádnost jídelníčku zapomenete, nebude vůbec divu, že jojo efekt přijde. Opět ale není na straně viníka krabičková dieta. Pokud si zdravé návyky osvojíte, čekají vás dlouhodobě udržitelné výsledky a spokojené tělo plné síly.

Není to finančně výhodné

Platit částku za jídlo na celý měsíc dopředu může být děsivé. Zkuste se ale zamyslet nad tím, kolik reálně za pokrmy utratíte jen v restauracích a co teprve v supermarketech. Nehledě na to, že čas jsou peníze a ten od nás k zakoupeným krabičkám dostáváte zdarma. Nemusíte vařit, chodit na nákupy ani jídelníček vymýšlet. Vše uděláme za vás. Pak už je na každém, jak ten nově získaný čas využije. Toto tvrzení je za nás jednoznačný mýtus.

Jídla nejsou dostatečně ochucená

Když má kuchyň pod palcem Radek Hasman, michelinský šéfkuchař a majitel Yes Krabiček, jídlo nemá chybu. Na to se můžete spolehnout. Zdravé totiž neznamená chuť postrádající. Každý pokrm hraje nejen barvami, ale i chutěmi, které do sebe krásně zapadají a příjemně se prolínají. Významnou roli zde hrají i čerstvé bylinky a kvalitní koření, proto tento mýtus vyvracíme lehkostí pírka.