Každý to děláme. Před koncem roku si vždy dáváme cíle a předsevzetí, která bychom rádi během roku nového plnili. Ruku však na srdce, kdo to vydrží? Verva se většinou drží první týdny a poté se opět začneme stahovat do svého stereotypu, který máme tak silně zarytý. Jak s tímto navždy skoncovat? Pojďme do toho v roce 2024 společně, tento rok na sobě zamakáme a konečně si sáhneme pro svou vysněnou postavu. Jak na to? 

Nepřepalte začátek

Pokud plánujete hned běžet do fitness centra, kde si s největší pravděpodobností odpálíte všechny svaly v těle, protože co bolí, to roste, zadržte. Méně je často více a v začátcích to platí dvojnásob. Nejprve si rozmyslete, co od svého těla očekáváte a jak toho hodláte dosáhnout. Pokud chcete zhubnout, rozhodně se nejprve zaměřte na stravování a relevantní pohyb, se kterým začnete pozvolna. Jestliže toužíte po zpevnění těla a nabrání svalové hmoty, postup bude stejný – začněte od stravy.

 

Strava a hlava: Jaká je zde spojitost? 

Pokud si naordinujete správné stravování, zdravé a dostatečné, dáte své hlavě znamení, že se to skutečně děje a že to myslíte vážně. Postupem času si vybudujete zvyk. Zjistíte, že zdravé jídlo může být i opravdu dobré a že vás to vlastně baví. Správně nastavené stravování totiž není jen pouhé jídlo. Je to podpora komplexního zdraví a psychické pohody. 

TIP: Pokud nemáte dostatek času na přípravu kvalitního jídelníčku a počítání kalorií, nechte to na nás. Pomocí kalkulačky na našem webu si vyberte vhodný stravovací program a nechte se opečovávat skvělými pokrmy v krabičkách. 

Vybudujte si zdravé návyky

Postupně do svého života zařaďte pravidelnou stravu a pohyb. Vybudovat si rituál trvá v průměru přibližně 20 dní, a to budete muset vydržet. Zuby, nehty. Po prvním měsíci uvidíte první výsledky a věřte nebo ne, začnete se cítit dobře. Co ale rozhodně potřebujete k budování návyku? Motivaci, která to celé nejprve rozjede a poté i disciplínu. Ta zajistí, že vytrváte. Disciplinovaní lidé se mohou pyšnit parádními výsledky, a to nejen ve světě sportu. Znáte někoho takového? Inspirujte se jím a nechte se průběžně motivovat. 

Dělejte to pro zdraví, ne kvůli odrazu v zrcadle

Lidé se často upínají na svůj vzhled. Jakmile po prvním nebo druhém tréninku, zdravém jídle nebo po čemkoliv jiném nevidí znatelné výsledky, vzdávají to. Jenže ono to funguje. V mnoha směrech. 

Co všechno zapříčiňuje sport? 

  • Silnější imunitu
  • Dobrou náladu
  • Psychickou odolnost
  • Lepší cirkulaci krve
  • Podporuje vytrvalost

Jmenovat bychom mohli dál. Pohyb totiž působí i tam, kde to na první pohled vidět není. Postupem času, jakmile se naučíte ve svém těle číst, uvidíte, že to stojí za to. Že jste zdravější, sebevědomější a silnější. Že to celé není pouze o dokonalé postavě a štíhlé linii. Vaše tělo musí fungovat a být zdravé, to je to, co by vás mělo motivovat. Přehnaně hubené tělo totiž neznamená zdravé tělo. 

Shrnutí

Abyste dosáhli kýžených výsledků v roce 2024, je třeba vytrvat a zůstat konzistentní. Často pomáhá, když postup maximálně zjednodušíte tak, aby toho na vaši hlavu nebylo tolik. Stačí tedy začít u stravy a první měsíc se zaměřit pouze na to. A s tím vám můžeme dokonce i pomoci. Uvaříme, dovezeme a vy si můžete vychutnávat. Navíc se tak nebudete moct vymlouvat na nedostatek času na vaření. No a až si zvyknete a pravidelnost ve stravování, postupte zase o krok dále – začněte se věnovat pohybu. Vytváření návyků trvá a chce to špetku trpělivosti. Pokud ji ale máte, nebojte se ji použít. Sice vám nepřinese ovoce, ale úspěchy rozhodně ano. A to vám do nového roku z celého srdce přejeme. Věříme vám, tak věřte i vy sobě. Děláte to totiž hlavně pro sebe.