Opakování je matka moudrosti. Metafora o významu opakujícího se cvičení, které nám od nepaměti pomáhá se zlepšovat. V současné době na pravidelnost často zapomínáme, a to především ve vztahu ke sportu. Pravidelné opakování určitých pohybů přitom může vést ke zlepšení v dané oblasti a dosažení optimální fyzické kondice. A když ke sportu přidáme zdravou stravu, můžeme snadno dosáhnout výsledků, které se pohybují daleko za hranicí optima. Jak dosáhnout toho, aby se pohyb stal součástí vaší pravidelné rutiny?

1) Stanovte si cíle

Definování základních cílů je prvním krokem k úspěchu. Zkuste si na papír napsat co nejvíce vašich přání a snů v oblasti sportovních výkonů. Díky cílům získáte detailní přehled výsledků, kterých chcete dosáhnout, a k nim už se vám budou snadněji plánovat jednotlivé aktivity. Cíle vás zároveň motivují a utvrzují v tom, proč jste se vydali na svou fitness cestu. Rozhodně tento krok nepodceňujte!

2) Vyberte si čas

Stanovte si fixní čas v průběhu dne pro cvičení a stravování. Pravidelnost je pro naše tělo přirozená a přispívá psychickému i fyzickému zdraví. Časový úsek dne, kdy se budeme sportovat, lze často odhadnout snadněji, než pravidelné vaření a stravování. Mnoho lidí z tohoto důvodů volí krabičkovou dietu. Yes Krabičky vám ulehčí organizaci stravování a zároveň vám doplní nutriční hodnoty, které vaše tělo potřebuje. Stačí si vybrat preferovaný program a můžete se plně soustředit na svůj trénink. 

3) Vytvořte si rozvrh

Vytvořte si týdenní rozvrh, do kterého zahrnete různé druhy cvičení. To vám pomůže především s nudou. V pondělí do fitka na silový trénink, ve středu běhat a o víkendu hrát týmový sport s přáteli. Variabilita cvičení vám zajistí pozitivní rozpoložení těla i mysli a optimalizuje celkový tréninkový plán. Držet se stanoveného rozvrhu je důležité primárně na začátku vaší fitness cesty. Postupem času lze s plánem různě manipulovat, avšak vždy byste měli pamatovat na vaše cíle, kterých chcete za pomoci pravidelnosti dosáhnout. S konzistentností vám může pomoci kombinovat silový trénink s týmovým sportem, nebo mobilním cvičením na protažení svalů. A co dál?

4) Přidejte do plánu odpočinek

Význam odpočinkových dnů nespočívá pouze v regeneraci těla, ale také v psychickém odpočinku. Občas, když se do něčeho pustíme, nechceme vůbec přestat. Jednak získáme pocit, že našich cílů musíme dosáhnou hned, anebo nás nová činnost začne natolik bavit, že toužíme po tom praktikovat ji každý den. Naše tělo si však musí odpočinout. Do plánu proto zakomponujte čas pro sebe, ve kterém budete naplno relaxovat. A pokud se vám v takový den nebude chtít vařit, objednejte si Yes Krabičky. Naše lahodné pokrmy vás nejen zbaví povinnosti vaření, ale dodají vám také živiny potřebné pro revitalizaci svalů.

5) Vyberte si sport, který vás baví

Cvičení nemá být povinnost, ale radost. Pro dodržení konzistentnosti vám zaručeně pomůže vybrat si sport, který vás ze srdce baví. Záliba v konkrétním sportu může mít vliv na náš výkon a celkový prožitek z pohybu. To vede k vyšší toleranci vůči vyčerpání i mentální odolnosti. V současné době máme tu možnost volit z širokého množství fitness podniků a tělocvičen, které nám umožní dělat různé druhy sportu. Stačí si vybrat!

 

Pravidelnost a režim v oblasti cvičení mají pozitivní efekt na naše fyzické i psychické zdraví. Zároveň existuje několik nástrojů, které nám šikovně pomohou náš fitness plán dodržet. Stanovení základních cílů, časový plán, variabilita tréninku a důraz na odpočinek jsou klíčové prvky úspěšného sportovního režimu. Svou cestu si můžete usnadnit také za pomoci zdravého nutričně vyváženého jídelníčku. Yes Krabičky vám spolehlivě zajistí pravidelné stravování umožňující soustředění na trénink a odpočinek. S kombinací zdravého jídla a pravidelného cvičení můžeme dosáhnout optimálního zdraví a duševní pohody. Staňte se trenérem své vlastní budoucnosti! My vám rádi pomůžeme na cestě k lepšímu jídelníčku.