Omezení jídla je většinou hned první myšlenkou na začátku hubnutí. Pokud na sobě někde najdete nějaká ta kila navíc, okamžitě vám hlavou začnou běhat všechny porce jídla, které do sebe dostáváte. Pokud se ale obecně nepřejídáte, omezení jídelníčku ani jiné radikální formy redukce hmotnosti rozhodně nejsou řešením. Kvalitní, pravidelná a dostatečná strava je totiž klíčem k úspěchu, a to platí i v případě hubnutí. Proč tomu tak je a jak nastavit správné stravování tak, abyste konečně získali svou vysněnou postavu? 

Brutální kalorický deficit má častokrát opačné účinky

“Když nebudu jíst, zhubnu.” Tohle je věta, která se zdá být naprosto logická. A ve finále také je, ale podívejte se na to z pohledu vašeho těla, které nedostane potřebné živiny pro funkci orgánů. První reakce tedy bude tvorba zásob. Snadno se tedy může stát, že začnete naopak tloustnout. Rapidní hubnutí přijde až po vyčerpání těchto uložených živin. Energii totiž potřebujeme i k dýchání a všem těmto základním funkcím těla. 

Víte, že zdravé hubnutí je přibližně 0,5 kg týdně? 

Pokud budete hubnout rychleji, což je při rapidním omezení jídelníčku velice možné, můžete se snadno dostat do jojo efektu a v tom horším případě i do závažných zdravotních komplikací, jejichž následky jsou mnohdy i trvalé. 

Zdravotní potíže způsobené hladověním:

  • Poškození imunitního systému
  • Únava
  • Srdeční arytmie 
  • Poruchy distribuce vody a minerálů
  • Výkyvy nálad a podrážděnost
  • Psychické problémy

Dlouhodobé hladovění a anorexie může vyústit až v totální vyčerpání organismu

Jak nastavit jídelníček zdravě tak, abyste zhubli bez komplikací? 

Hladovění je třeba se vyhnout. Proto, pokud si chcete jídelníček nastavovat sami, si nejprve otevřete kalorickou kalkulačku, kterou najdete i na našem e-shopu, a vypočítejte si svůj optimální příjem kalorií za den. V dalším případě se také můžete svěřit do rukou odborníků, kteří vaše tělo zkušeně změří a napíšou vám jídelníček podle vašich cílů a potřeb. Vždy je ale potřeba své tělo poslouchat a netrpět. Pokud vás sžírá nepříjemný hlad, prostě se najezte. Změny se musí dělat krok po kroku, žádné velké radikální skoky. 

Hubnutí s krabičkovou dietou

Jakmile budete mít spočítaný svůj optimální denní příjem kalorií, vyberte si u nás program. A v tom okamžiku z vás mohou opadnou všechny ostatní starosti. Stačí si totiž objednat a další povinnosti už přijmeme my. Uvaříme, porce přesně navážíme, dáme do krabiček a přivezeme. Až k vašim dveřím. Kalorie tak budete mít pěkně pod kontrolou a už si jen poté budete denně vychutnávat gastronomické zážitky, které naše pokrmy přináší. Na naši kuchyň totiž dohlíží sám Radek Hasman, špičkový šéfkuchař.

Yes Krabičky podporují zdravý vztah k jídlu

Nic totiž není důležitější. Zdravý přístup ke stravě i sobě samému. Hubnutí jde poté jedna báseň, když jste v psychické pohodě, nic si nevyčítáte a netrpíte nechutenstvím. Mějte své tělo rádi, podporujte ho k lepším a lepším výsledkům a nebojte se procházet okolo zrcadla. 

Co vám v hubnutí ještě pomůže?

Je to zaručeně pohyb. Strava je sice základ, ale pohyb je také nezbytnou součástí v případě, že se chcete dopracovat k opravdu zdravému životnímu stylu, pevnému tělu a svěží mysli. Sportování je tedy s redukcí hmotnosti úzce spojeno. A nebojte, nemusíte být nutně “sportovní typ”. Stačí do svého dne zařadit více chůze, za dobrého počasí využít kolo místo auta, nebo si třeba zajít rekreačně zaplavat. Uvidíte, že rozdíl poznáte i tak. Pokud byste to ale chtěli brát vážně, můžete vyzkoušet třeba nějakého fitness trenéra, který vám pomůže s orientací ve fitness centru a pomůže vám ve zdokonalování těla pomocí činek a různých cviků. To už je jenom na vás.

Shrnutí

Hladovění není cesta ke zdraví. I k hubnutí je třeba dodržovat pravidelnou a dostatečnou stravu s obsahem všech potřebných živin. Máte proto štěstí, že nás máte. My to dokážeme zařídit vše za vás. A tím dokonce i eliminujeme špinavé nádobí u vás v kuchyni. Tak si to promyslete a hubněte raději zdravě a s radostí.