Možná to znáte. Práce a další závazky vám nedovolují plánovat jídelníček dopředu a vybírat ty nejčerstvější suroviny. Ačkoli se snažíte jíst zdravě, tak čas vás sem tam donutí sáhnout po rychlém řešení v podobě fast foodu, který účel rychlého občerstvení sice splní, ale není tou nejzdravější volbou.

Je zcela přirozené, že nedostatek času může vést k tomu, že nevěnujeme dostatečnou pozornost tomu, co jíme, a také nedodržujeme zásady vyváženého jídelníčku. Navzdory těmto výzvám je důležité si uvědomit, že i v dynamickém životním tempu lze najít balanc i zdravé možnosti stravování. Hledejte a v tomto článku se o nich dočtete.

Vypadám lépe

Zdravá strava je základem silného a vitálního těla. 

Pravidelný přísun vyvážených živin podporuje správnou funkci orgánů, svalů a kloubů, ale umožňuje nám také lépe vypadat. 

Stravování má významný dopad na naše sebevědomí, protože jednak pozitivně ovlivňuje náš vzhled, ale zaručuje nám i celkový pocit vyrovnanost, který se odráží při každodenních úkolech. Pravidelná konzumace čerstvého ovoce a zeleniny, celozrnných výrobků a kvalitních bílkovin může výrazně zlepšit kvalitu:

  • kůže
  • vlasů
  • nehtů

Kromě toho nám zdravá strava dodává potřebnou energii a vitalitu, což nás motivuje být aktivnější a zapojovat se do různých činností s vyšším sebevědomím. Díky udržování zdravé tělesné hmotnosti a podpoře výdrže nám zdravá strava pomáhá cítit se:

  • silně
  • energicky
  • pohodlně
  • sebevědomě

Ať už chceme zhubnout, nabrat svalovou hmotu, nebo si udržovat stabilní váhu, zdravá strava je klíčovým faktorem úspěchu. Zevnějšek, který nám přináší potěšení a spokojenost, je ale pouhou špičkou ledovce celkových benefitů zdravé stravy. Významnou roli hraje také naše psychické zdraví.

Cítím se lépe

Zdravá strava není jen o vzhledu, ale také o tom, jak se v našem těle cítíme

Kvalitní strava, plná živin a vitamínů, má mnoho benefitů, které přímo ovlivňují naše celkové psychické rozpoložení. Pravidelná konzumace vyvážených jídel, bohatých na celozrnné produkty, čerstvé ovoce a zeleninu, poskytuje našemu tělu palivo, které potřebuje pro optimální fungování. S dostatečným množstvím živin se naše tělo cítí sytě a spokojeně, což nám pomáhá lépe kontrolovat naše stravovací návyky a dosáhnout optimální váhy.

Nepřehlédnutelným aspektem lepšího pocitu z našeho těla je také zlepšení kondice a nárůst síly, což zdravá strava podporuje. S vhodným přísunem živin a energie se cítíme schopni zvládat fyzické aktivity s lehkostí a potěšením, a to přináší další vrstvu psychické úlevy. Pravidelný přísun kvalitních živin a vitamínů nám pomáhá dosáhnout optimálního stavu pohody, energie a vitality, což je klíčem k plnohodnotnému a šťastnému životu.

Duševní pohoda

Vědecké studie neustále potvrzují spojitost mezi tělem a duší

Konzumace vyvážené stravy bohaté na ovoce, zeleninu, celozrnné výrobky a kvalitní bílkoviny může snížit riziko depresivních nálad a úzkostných stavů. 

Naopak, přebytek cukru, tuků a průmyslově zpracovaných potravin může negativně ovlivnit naši náladu a psychickou stabilitu. Zdravá strava není jen o tom, co jíme, ale i o tom, jak to ovlivňuje naše tělo a mysl. Důležitou roli hraje především stabilizace hladiny cukru v krvi, což má vliv na naši úroveň energie a schopnost zvládat stresové situace. 

Pravidelný přísun živin, vitamínů a minerálů zlepšuje naši schopnost copingových strategií a pomáhá nám lépe se vyrovnávat se stresem každodenního života

Jak začít jíst zdravě? 

Pro začátek bude bohatě stačit, když se budete soustředit na velikost porcí a kvalitu připravovaných potravin. A hlavně – nezakazujte si to, co máte rádi. 

Nechutná vám zdravé jídlo? To lze snadno a rychle napravit. 

V Yes Krabičkách vám i z obyčejné brambory, nebo listu zeleného salátu připravíme pokrm hodný michelinských restaurací. A to nepřeháníme. Naši kuchaři mají totiž zkušenosti z několika prémiových restaurací v České republice a Evropě. Například Radek Hasman je bývalým šéfkuchařem restaurace, která si dlouhodobě držela michelinské ocenění.

Yes Krabičky jsou důkazem, že i jídla, která zdánlivě postrádají chuť nebo texturu, mohou být připravena způsobem, díky kterému si je zamilujete. Našim zákazníkům připravujeme menu z více než 250 receptů, které jsou pod záštitou našich  profesionálních kuchařů.

S Yes Krabičkami už nemusíte trávit hodiny v kuchyni či přemýšlet nad týdenním jídelníčkem a pravidelně vytvářet “meal prep” do práce. Náš tým profesionálních kuchařů za vás napíše nákupní seznam, vybere ty nejkvalitnější suroviny následně připraví špičková jídla. Stačí když si zvolíte, kolik kalorií chcete denně přijmout, a my se postaráme o zbytek.